diumenge, 13 de novembre del 2011

El PP, enemic del valencià

L’Ajuntament de Dénia, a instàncies de l’alcaldessa, Ana Kringe, del Partit Popular, ha obert expedient disciplinari a Josep Andrés, tècnic lingüístic superior d’aquesta localitat de la Marina Alta, per la realització d’un informe en què adverteix que la nova retolació del consistori vulnera la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i algunes disposicions legals de la Generalitat. Fins i tot l’amenacen amb acomiadar-lo! En la notícia està molt ben explicat. No sols es puneix l’acció informativa d’un bon professional, sinó que es carrega contra la seua persona, en una clara acció d’assetjament laboral. Cal tindre en compte –i valorar com pertoca– que l’actuació de Josep Andrés ha estat èticament impecable, i de molta professionalitat, ja que el tècnic de l’Oficina Municipal de Promoció del Valencià va informar del fet a l’alcaldia, perquè esmenaren una campanya de retolació comercial i turística que actua contra la llei i contra la dignitat dels valencians. La resposta ha estat l’amenaça per part del govern de Dénia, del PP, amb un expedient disciplinari i un possible comiat o inhabilitació per sis anys. La política del PP és clarament discriminatòria i hostil amb el valencià. És intolerable i ben trist el cas de què parlem. Ara per ara, al País Valencià sabem quin peu calcen els del PP. Majoritàriament, es declaren enemics del valencià, fins i tot quan el parlen, i encara que es diguen i que siguen valencians. Cal dir també que l’únic regidor que ha recolzat el tècnic de l’Oficina de Promoció del Valencià i que s’ha preocupat per la normalització efectiva de la nostra llengua a Dénia ha estat Josep Crespo, de Compromís. Esperem que la justícia exculpe Josep Andrés, un bon amic, un bon professional, un valencià excel·lent. Sort, amic!

5 comentaris:

  1. Gràcies per la informació, Juli: no la coneixia.
    Si he entés bé la notícia, que un funcionari faça el seu treball és motiu de sanció, i la llengua en què estan escrits uns cartells publicitaris que deuen estar en totes bandes, un secret...
    Com que fa temps que no tinc contacte amb Josep, deixa'm que faça servir el teu bloc per a enviar-li una abraçada d'ànim. Cal ser fill (o filla) de molt mala mare...

    ResponElimina
  2. Pere, ja saps com són els del PP. Josep ha actuat amb molta dignitat, que és justament el que no té aquesta gent, ni vergonya. El menyspreu per la diferència és una de les malalties més greus dels valencians. I l'autoodi, la major de les lacres. Quina llàstima!
    Esperem que Josep n'isca sa i estalvi, a la fi, d'aquest assetjament intolerable.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Has fet bé en fer-te ressò. El meu suport a Josep.

    ResponElimina
  4. El PP, cal dir-ho molt clarament, SEMPRE ha fet una política hostil i discriminàtoria amb la nostra llengua. Els PPeros prefereixen que els valencians parlem xinés o anglés abans que la nostra llengua. Gràcies per fer ressò d'aquesta vergonya. Tingueu tot el meu suport des de Canberra, com sempre.

    Una abraçada,

    Jordi

    ResponElimina
  5. Espere que el company de Dénia s'assessore amb els sindicats o amb algun advocat, perquè no veig cap fonament per a que l'expedient acabe en sanció, ja que precisament el que ha fet ha segut complir eficaçment les seues funcions.

    Els tècnics lingüístics de la CDLPV estem pensant què podem fer per a donar-li suport personal i professional. De moment, jo ja he fet una queixa al síndic de greuges per les mancances del web de l'ajuntament de Dénia, que té una versió en valencià amb documentació que només està en castellà. Vos recorde que el síndic té web i que és molt simple fer la queixa. Per exemple:

    «He observat que la versió en valencià del web de l'Ajuntament de Dénia (http://www.denia.es/va/index.aspx) proporciona informacions i documentació diversa que només tenen versió castellana, fet que contravé la legislació lingüística vigent (entre altres: Carta europea de les llengües, Constitució espanyola i Llei 4/1983 valenciana). Alguns exemples són:

    ---
    ORDENANZA MUNICIPAL DE LIMPIEZA URBANA

    PROCEDIMIENTO PARA PRUEBAS DEPORTIVAS QUE SE CELEBREN EN LA VÍA PÚBLICA Y SE DESARROLLEN ÍNTEGRAMENTE EN EL MUNICIPIO DE DÉNIA.

    Solicitud OBRA MENOR Sujeta al régimen de DECLARACIÓN RESPONSABLE

    Solicitud OBRA MENOR Sujeta al régimen de LICENCIA DE OBRAS MENORES

    Solicitud de Gestión Urbanística

    Solicitud de Licencia de Obra Mayor
    ---

    Espere que prengau les mesures adients per a fer que l'Ajuntament de Dénia resolga estes mancances i adopte les mesures disciplinàries corresponents per a corregir i renyar els càrrecs i funcionaris públics que discriminen lingüísticament els ciutadans valencians.»

    Podeu refer-la al vostre gust.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.