dissabte, 15 d’octubre del 2011

Atles enharmònic, d'Arthur Caravan

El primer disc d’Arthur Caravan, de títol homònim, va sorprendre el panorama musical nacional. Va ser guardonat amb el premi al millor disc de pop-rock als Premis Ovidi de la Música 2009 i va quedar entre els 20 millors discos als Premis Enderrock de la Crítica del mateix any.
Després d’un disc de debut molt ben acollit i multipremiat, ara els alcoians Arthur Caravan tornen a la càrrega amb un altre àlbum. Si en aquell primer CD Arthur Caravan mostraven sense embuts la seua línia estètica, amb una clara inclinació per la música indie, ara, segons declaracions dels mateixos components del grup, es decanten més pel rock i no tant pel lirisme del lliurament anterior. Sia com sia, el nou treball dels Arthur Caravan, Atles enharmònic, que van presentar el 8 d’octubre passat al Teatre Principal d’Alcoi, és tan exquisit i suggeridor com l’anterior. En el nou disc, doncs, hi ha més potència i més guitarreig, però el lirisme encara hi és, ni que siga d’una altra manera, més dissimulada i subtil. Les lletres de les cançons són, en aquest sentit, d’un lirisme exquisit, d’una intel·ligència poètica sense parió. Temes com ara “Vents” o “Himne a l’alegria” així ho confirmen. Lletres i cançons que han aixoplugat sota un títol tan enigmàtic com encoratjador: Atles enharmònic. I per què enharmònic? Dos sons són enharmònics quan sonen igual però s’anomenen de manera diferent i, en conseqüència, tenen funcions diferents segons el context. Amb aquesta premissa el grup pretén transmetre’ns la idea que, encara que Atles enharmònic semble diferent del primer, en realitat tots dos sonen Arthur Caravan. Marca de la casa, vaja.
Com a curiositat, cal dir que aquest segon CD ha estat possible gràcies al mecenatge de la gent que n’ha sufragat les despeses d’enregistrament. Tot un èxit que veuran recompensat amb escreix quan senten –ho han fet ja– el resultat: Atles enharmònic confirma Arthur Caravan com un dels millors grups indie del moment, si més no a casa nostra.

4 comentaris:

  1. http://www.mediafire.com/?1mtc3t5x7wgpi1c

    ResponElimina
  2. Arthur Caravan - Atles Enharmònic - 128kB mp3

    Descàrrega directa i debades, ara sí.

    http://www.mediafire.com/?1mtc3t5x7wgpi1c

    ResponElimina
  3. Gràcies per la ressenya! No ens molesta que de totes formes, per si vols afegir-ho, el disc està ja disponible per a descàrrega lliure des de la nostra web www.arthurcaravan.com

    ResponElimina
  4. Voliem dir que no ens molesta que es compartisca i s'enllace al nostre disc per a descàrrega.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.