dissabte, 21 d’abril del 2012

Liebster Blog, un premi per als amics


  
Les amigues i amics agrupats al bloc Burrera comprimida han acordat que aquest bloc siga nominat amb una de les seues cinc mencions al premi LIEBSTER BLOG AWARDS.
  Es tracta d'un premi que, sembla, es va originar a Alemanya i ha fet ja la volta al món amb un notable èxit.
   El funcionament és senzill: cada bloc que ha estat nominat ha de penjar el banner que teniu al damunt i proposar, per la seua banda -fent-ne un breu comentari valoratiu- cinc nous guardonats de la seua preferència que continuaran la "cadena". Tot això amb l'única condició que els blocs proposats tinguen menys de 200 seguidors enregistrats. La finalitat, doncs, és donar-nos a conèixer entre nosaltres i oferir al nostre públic enllaços interessants que possiblement no coneguen.
   Per la meua part, us en podria proposar més fàcilment vint que no cinc, però les normes són les normes. Així que m'he decantat finalment per uns blocs que em són molt propers i/o he seguit amb regularitat i fruïció. Són els següents:

El bloc del poeta Carles Mulet és una delicatessen en què la poesia n'és la principal protagonista. Mulet ens brinda quasi cada dia peces poètiques d'una sensibilitat extraordinària. A més, ara i adés hi aboca també comentaris molt interessants sobre la realitat més pròxima. Carles Mulet és sempre fidel al seu país. La seua coherència és admirable. Imprescindible!    

Esperança Camps, dietari (http://www.ecamps.cat/)
El bloc de l’escriptora i periodista menorquina afincada a València Esperança Camps. Als comentaris sobre la quotidanitat viscuda i sobre llibres, cal afegir-hi un gust exquisit a l’hora d’escriure. Els ressons de les especificitats dialectals illenques el fa també molt atractiu i interessant per als que ens estimem la llengua catalana.   
L’historiador saforenc Jesús Eduard Alonso ens glossa els aspectes històrics de la nostra realitat més propera, sobretot valenciana –però també estatal i europea. Alonso creu a consciència en un País i Valencià, i ho avala amb arguments sòlids, sempre des del diàleg i l’obertura de mires.  
Nascut a València però resident des de fa quasi dues dècades a Canberra (Austràlia), Jorge Salavert, filòleg, traductor i escriptor, ens deixa un fum de notes, comentaris i ressenyes sobre les literatures anglesa, espanyola i catalana. Jorge és un lector perspicaç que sap valorar cada obra en la seua justa mesura, amb tota la franquesa i la sinceritat del món. Un bon referent per als que ens estimem la literatura universal.
El blog del crític i escriptor sabadellenc David Madueño destaca pel rigor i l’extrema estima que demostra per la literatura. Són magnífiques les seues anàlisis, encoratjadores, absolutament estimulants. Ara, a més, el lector pot adquirir a un baix cost el seu darrer poemari, Poesia per a carnívors, una delícia de la lírica nostrada que, valga la redundància, no té preu.
Des del Sud del sud del País, Enric Balaguer ens alliçona amb mestria sobre un munt de lectures de tots els gèneres: narrativa, assaig, poesia, literatura del jo... Enric Balaguer fa anys que fa classes de llengua i literatura catalanes a la Universitat d’Alacant i sap de què parla.
Tots cinc són uns blocaires que, pels coneixements que atresoren i la il·lusió que mostren per la lectura, constitueixen una font irresistible i un luxe inexcusable. Llegiu-los, doncs! 

2 comentaris:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.