dimarts, 17 de maig del 2011

La revista Espai del Llibre arriba al número 13!


Una vegada més, hem aconseguit traure un altre número de la revista Espai del Llibre, possiblement uns dels estendards més notables de les anomenades Comarques Centrals Valencianes: la Marina Alta, el Comtat, l’Alcoià, la Costera, la Vall d’Albaida i la Safor. Una revista dels llibres que es publiquen en aquestes comarques.
L’editorial reflexiona sobre la importància de la música tant a les Comarques Centrals Valencianes com a tot el País Valencià i de la necessitat d’un major recolzament pressupostari per part dels poders públics. L’article de portada, de Josep Sendra i Piera, aprofundeix també sobre aquest tema cabdal, tot repassant quines són les manifestacions musicals típiques valencianes, com ara la dolçaina i el tabal, el quartet de corda, les danses, les bandes populars. I, encara, Lluís M. Segrelles ressenya el llibre En clau de festa. Aproximació a l’evolució de la música en el cicle festiu valencià, de Francesc Oriola.
S’hi inclou també un ampli reportatge sobre l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA), amb motiu del 25è aniversari del seu naixement, i una entrevista a Joan Ivars, que en fou el primer director. Com sempre, el número fa seguiment de les novetats bibliogràfiques i discogràfiques publicades per les diverses institucions que integren les CCV, i d’altres editorials comercials que hi estan vinculades o que publiquen llibres d’autors o premis d’aquestes comarques. El número es completa amb un sentit homenatge a Enric Valor.
Les diverses institucions comarcals que integren la XIEC (Xarxa d’Institucions d’Estudis Comarcals), reparteixen la revista entre els seus socis, però també es pot adquirir de manera gratuïta en algunes llibreries de les CCV. La revista no seria possible sense aquestes institucions, ni tampoc sense la gent que hi està implicada, tant la que forma part de l’equip de redacció com dels col·laboradors. A tots els vull donar les gràcies públicament. I fins al proper número!

La foto que il·lustra el número 13 de la revista Espai del Llibre correspon a una banda de música valenciana de primeries del segle XX. (Font: Arxiu de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana)

2 comentaris:

  1. És molt útil penjar-la en les webs. L'IEVA ho fa i es localitza fàcilment la revista des de google.

    http://www.ieva.info/pdfs/REVISTA-12_definitiva.pdf

    Salut

    ResponElimina
  2. Vaig donar-li una bona ullada al PDF de proves que m'enviares, Juli. I n'hi han títols ben interessants. Sembla mentida que amb l'àrea tan xicoteta que sembla ser (almenys des d'Austràlia ara m'ho sembla!) es publiquen tants llibres i amb tanta varietat. Feu un gran treball per la cultura valenciana!

    Salutacions des de la molt freda Canberra! Ahir arribarem als -6,5ºC!!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.