dilluns, 19 de setembre del 2011

Tabarca. Aventura per la Mediterrània

Comence el curs –i la tardor– amb un nou llibre: Tabarca. Aventura per la Mediterrània (publicat, precisament, a l’editorial Tabarca). Sempre és una alegria –i una sort indescriptible, un privilegi!– editar un llibre, i més en aquests temps de crisi, i en valencià! Per tant, ja estic més que content. Sempre havia volgut fer una història sobre aquesta peculiar illa alacantina, l’única habitada a tot el País Valencià (les Columbretes, un altre tresor nostre, no ho estan). I també perquè des que la vaig conèixer, la història de Tabarca, que em va seduir. Els habitants de l’actual Tabarca procedeixen de Gènova. Són valencians d’origen italià, i italians són encara els seus cognoms. Són els descendents dels captius rescatats pel rei Carles III a mitjans segle XVIII –comprats al rei de Tunísia, que els tenia empresonats a la Tabarka tunisiana– i que van ser portats a l’Illa Plana o de Nova Tabarca per ocupar-la i així evitar que l’illa servira de plataforma d’atac als pirates, que des d’allí assetjaven la costa alacantina. Aquest és el rerefons històric que mire de reproduir a la novel•la, més o menys fidel a la història real, però amb alguna petita llicència que n’afavoreix la trama. Sempre havia volgut fer una història sobre Tabarca però no va ser fins l’any passat, arran d’un viatge a l’Illa Plana amb els alumnes d’Altea, que hi vaig trobar la inspiració i el to, i també la trama de la història. Ara veu, per fi, la llum en format editorial i n’estic més que satisfet. Espere que agrade als lectors.

12 comentaris:

  1. Enhorabona, Juli! Estàs certament prolífic i en un bon moment, malgrat el context.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Jesús! Enhorabona a tu també, per tota la feinada que fas. I endavant! A pesar del context, hem de fer faena. No en tenim una altra i, a més, ens agrada.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Una bona notícia, Juli. De segur que agradarà tothom.

    ResponElimina
  4. Espere que sí! Amb eixa intenció l'hem escrit.

    Abraçades!

    ResponElimina
  5. Molt bé, Juli.
    La meua primera narració, "Els mons d'Aixa", que va guanyar el premi de Narrativa "vila d'Ondara" el 1981, també feia arrencar la seva trama l'entranyable illa de Tabarca.
    La llegirem

    ResponElimina
  6. Ei, en quina editorial el vas publicar? M'encantaria llegir-la.

    ResponElimina
  7. Enhorabona Juli! Que, no hi havia més noms per a posar-li al protagonista? De totes formes, intentaré llegir-la a veure si la recomanem a 2n d'ESO (tu què en penses?) Sóc un company teu de Calp, del curs passat...

    ResponElimina
  8. Gràcies! Deus ser Francesc, veritat? Espere, de veres, que t'agrade. Ja em diràs.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Juli, enhorabona per l'obra. És només novel·la o té també assaig?
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Hola! I gràcies també. És una novel·la juvenil.

    Una abraçada

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.