dimecres, 4 de gener del 2012

La retallada aprofundirà, encara més, en la crisi

Tant les mesures aprovades pel govern del PP del País Valencià com les de l’Estat, de restricció i rebaixa escandalosa dels salaris dels treballadors, en general, i dels funcionaris, en particular, no fan sinó aprofundir en la crisi econòmica que patim els de sempre. Segons Intersindical Valenciana, “Totes aquestes mesures ni van a crear ocupació ni ens van a traure de la situació econòmica que travessem, tot el contrari van a empobrir la població i continuaran destruint ocupació i generant treball temporal. [...] Per això, considera necessària una resposta de la societat a aquesta política que, com s’està envidenciant, només beneficia a les grans empreses i coorporacions financeres”.
Queda palès, doncs, que les polítiques de retall sempre perjudiquen els mateixos: els treballadors, siguen funcionaris o no. La banca, les financeres, les multinacionals, les grans empreses, l’Església (catòlica, és clar), la monarquia, l’exèrcit... continuen mantenint els seus privilegis. S’equivoquen, però. Amb aquestes mesures només aconseguiran que baixe el consum i fer créixer la taxa d’atur. Com a treballador, a partir d’ara em miraré molt en què em gaste els meus diners (si és que m’atrevisc a gastar-me’ls, i si me'n queden). Queda demostrat que els polítics serveixen els interessos dels de sempre.

PS Per cert, si volen estalviar, suggerisc també que tanquen RTVV (l’òrgan propagandístic del règim totalitari que patim els valencians), i que els magnats de la Fórmula 1 i els seguidors de la famosa visiteta del Papa ens tornen els diners. Quina vergonya!

4 comentaris:

  1. Jo no crec en el capitalisme, però se suposa que ells sí. I si un creu en el capital, el que ha de fer és atorgar capital, no pas treure'l. Economia de John Ford, dono millors salaris pqè els treballadors puguin comprar-se cotxes Ford.
    Si ens retallen els sous, si ens treuen la feina, estalviaran, però com bé dius, no generaran mercat.

    ResponElimina
  2. És paradoxal que siguem ara la gent d'esquerres els qui prediquem el consum i el salvament del capitalisme (en realitat de la societat, perquè si s'enfonsa 'lo sistema' ens esfondrem tots). Em fa la feta que estem davant d'una estafa piramidal en la que els de sempre paguem els plats trencats i en la que els estafadors i desaprensius tenen els seus diners ben estalvis als paradisos fiscals i arreu del món

    ResponElimina
  3. Potser caldrà anar engegant propostes "innovadores" per castigar al capital monopolista i demostrar quina és la força de les classes populars. Un dia sense mòbils, o sense cotxes,unes hores sense consum elèctric, no comprar res en aquestes rebaixes..., que els sindicats publiquen unitàriament una llista negra de les empreses que actuen contra els treballadors (eres injustificats...) per fer-ne boicot. etc...

    ResponElimina
  4. Carles, la de publicar llistes negres em sembla la més viable i potser efectiva. Als que manen realment els agrada estar a l'ombra i dictar des d'allí ordres als seus peons.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.