dilluns, 18 de gener del 2010

La Comuna, són de la Safor

“La millor acció transformadora és una manifestació artística. Un salt qualitatiu. Instint contra repressió cultural.” Són paraules d’Andreu Todolí, “Todo”, un dels tres components del grup La Comuna, juntament amb Joan Palomares i Joan Àngel (Jony). Han realitzat el seu primer CD i, segons el blog de Todo, “pretén reflexar algunes de les coses que ens han passat durant l’any que hem estat vivint junts a València i també durant el viatge que hem fet aquest estiu a Cuba”. Són gent de la Safor, de la Font d’en Carròs i de Bellreguard. És un primer projecte ben meritori de “manifestació artística” necessària. Ací hi ha bona fusta. Hi ha la necessitat insadollable de dir, d’expressar-se, de fer art, de pensar des de la música o a través de la música. L’he sentit ja unes quantes vegades i n’estic meravellat. Són gent jove amb inquietuds i talent. Quina enveja! Es tracta d’un CD amb sis cançons plenes de frescor, ansioses per viure la vida fins al límit, sense cotilles, sense condicions; amb il•lusió, amb la provocació i la capacitat de convicció que demana el món –que necessitem els que ja comencem a estar-ne una mica desencisats. M’ha agradat especialment “Sol al parc”, ells saben perfectament per què. (A veure si em cure del tot l’esquinç i podem fer un altre partit de bàsquet...). Em va agradar que me’l deixaren a la bústia, així, sense demanar-ho, generosament. Felicitats per la feina ben feta.
Escolteu-ho bé: són de la Safor, canten en valencià, són bons. Són La Comuna! Si voleu conèixer-los més a fons, entreu al seu myspace: http://www.myspace.com/lacomunaband

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies Juli, de part dels tres. No saps la il·lusió que ens ha fet que es parle de nosaltres per ací. Ni ens ho creiem...
    La veritat és que a molta gent li ha agradat el disc. Jo tenia un poc de por perquè tot açò dels sentiments no ven molt si no eres una màquina de repetir eslògans puritans i que prometen amor per a tota la vida més o menys com faria un "Bisbal". M'entens?
    El segon disc, que ja el tenim preparat per a gravar, serà un canvi tant en els temes com en la incorporació de més estils (fins i tot ens atrevirem amb el New metal, Country i Jazz).
    De veritat, gràcies.

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres! I, ja ho sabeu, si feu un concert o alguna festa musical, m'aviseu i hi aniré.

    Ànim! La lluita per la dignitat continua!

    Felicitats!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.