dilluns, 5 de març del 2012

Clàudia i l’esperit de la muntanya


«Un accident inesperat ha allunyat Clàudia durant uns dies del seu paradís a la ciutat. El poble dels seus avis, enmig de la muntanya, és el lloc on haurà de passar unes setmanes sense videojocs ni cobertura d’Internet. «Quin avorriment!», pensa quan hi arriba. Però encara desconeix les aventures i intrigues que s’amaguen en aquell indret. Una nova colla de vertaders amics l’endinsaran en aquells boscos per descobrir els misteris de l’esperit de la muntanya. I tu, encara no el coneixes?»
Aquesta és la sinopsi argumental del llibre Clàudia i l’esperit de la muntanya (Andana editorialhttp://www.andana.net/), de la periodista Maria Josep Picó. Un llibre del tot recomanable perquè, a banda de l’aventura narrativa, els xiquets aprenen a estimar-se i a respectar la natura que els envolta.
Per a Clàudia, una xiqueta hiperurbanitzada i totalment alienada en el món virtual (videojocs, Internet, mòbils, etc.), el descobriment de l’àmbit rural constituirà un veritable revulsiu en la seua vida. Tota la riquesa del món animal i natural, de la fauna i de la flora del camp i la muntanya, es desplega de sobte davant dels seus ulls i fa que valore cada cosa en la seua mesura. Al meu parer, l’encert d’aquest llibre rau en el fet que no exclou unes eines de progrés tan evidents i irrenunciables com necessàries a hores d’ara, sinó que permet el lector infantil de fer-ne un ús racionat i racional. I, a més, ensenyen a valorar el medi ambient. Una bona eina de lectura i aprenentatge en valors.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.