dimecres, 7 de març del 2012

La Pelitrúmpeli ha fet el seu primer any!

La revista infantil en valencià La Pelitrúmpeli ha fet un any i ho celebrarà el proper dissabte 10 de març a la localitat d’Otos (La Vall d’Albaida).

El programa ocuparà la quasi totalitat de la jornada amb activitats per als més menuts i per als més grans. De matí, a partir de les 11h, es faran tallers per a xiquets i xiquetes, i a partir de les 12h hi actuarà el contacançons Dani Miquel. Per la vesprada, a les 20h, es farà una presentació de la revista adreçada als adults, amb l’assistència de l’equip creatiu que realitza La Pelitrúmpeli. A les 21’30h s’oferirà un sopar a Ca les Senyoretes, la casa rural d’Otos. Cal fer-ne reserva. Serà després de l’àpat quan començarà l’actuació musical. Per a esta efemèride assenyalada la revista La Pelitrúmpeli ha volgut comptar amb Al Tall, els creadors del mític disc que ha donat nom a la revista. Els acompanyaran Ovidi Twins i La Primitiva de Dub, amb els seus cants a l’èpica de la quotidianitat.

La Pelitrúmpeli és una revista valenciana adreçada al públic infantil d’entre 0 i 99 anys. La Pelitrúmpeli vol ser un referent pedagògic i d’entreteniment infantil a les nostres terres. Una revista que agrade als més menuts i els mostre els valors positius i humanistes i que, a més, ho faça amb una presentació i qualitat gràfica atractiva, acurada i moderna. És per això que la seua brúixola marca insistentment una direcció clara amb dos sentits: ensenyar entretenint. La Pelitrúmpeli parla de l’entorn immediat del lector o lectora. Amb el còmic que encapçala cada edició i el reportatge que el segueix, La Pelitrúmpeli visita i explica algun lloc del País Valencià que mereix atenció. Paratges que generen interés per la seua història, les seues característiques o el seu entorn natural. Amb això volem aconseguir, revista a revista, que els xiquets i xiquetes coneguen el seu territori i es puguen dibuixar el seu propi mapa mental de l’entorn en què habiten. A més, La Pelitrúmpeli té una voluntat expressa de difondre la cultura popular valenciana, presentar- la al costat de fenòmens moderns i actuals, en una inequívoca vocació de contemporaneïtzar-la. L’equip que participa en l’elaboració de la revista està format per professionals dels camps de la il•lustració, el còmic, l’educació, el teatre, la música o l’animació infantil. Gent amb experiència i solvència contrastada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.