dimarts, 1 de maig del 2012

La vida contada a un nen del veïnat (Estellés per a xiquets)




És la segona vegada que faig d’antòleg de la poesia de Vicent Andrés Estellés. La primera la vaig fer per a Bromera i estava adreçada no només a alumnes de Secundària, sinó també al gran públic. Vaig quedar molt content del llibre, i em consta que ha tingut un bon tiratge i cert ressò. Aquesta segona vegada, l’antologia va dirigida especialment als infants, però no només, perquè també és apropiada per a tots aquells que vulguen fer una aproximació ràpida i representativa al poeta. La proposta em va venir directament del jove director d’Andana editorial http://www.andana.net/, Ricard Peris. Ell n’és el veritable artífex de l’antologia, l’ideòleg, l’entusiasta d’un projecte el resultat del qual veu ara la llum amb l’embolcall del paper, en forma de llibre. La tria dels poemes i la introducció són meues –amb algun que altre suggeriment pertinent del Ricard. Les il·lustracions –precioses!– de l’alacantí Miguel Ángel Díez.
Dissabte de matí em vaig trobar el Ricard en una paradeta de la Fira del Llibre de València i vaig prendre l’antologia. Una emoció gran per a tots dos, que tant ens hem bolcat amb la poesia del burjassotí en aquesta antologia. Estellés es mereix ser conegut també pels infants. Els xiquets valencians, catalans i illencs –i els lectors en general– hi trobaran la versió més tendra i completa alhora d’uns dels poetes en la nostra llengua més reeixits del segle xx. Hem volgut donar a conèixer l’Estellés més vitalista, però també l’Estellés que toca de peus a terra. Per això l’amor, la gent, el poble, el món dels oficis, la natura, la vida quotidiana, els fruits de la terra, la cultura i la llengua pròpies... però també la mort, hi són ben presents, a l’antologia. El resultat n’és un llibre molt bonic –trobe– que –espere– farà gaudir els infants però també els adults; tots els estellesians de pro i també els que no coneixien l’Estellés i que, de bon segur, a partir d’ara, s’hi adheriran per sempre, com tants altres lectors que ja li som incondicionals i assidus.    

8 comentaris:

  1. Enhorabona per fer realitat un altre gran projecte, Juli!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enhorabona! Felicitats pel vostre treball, el vostre entusiasme, i fer així realitat els vostres somnis i col·laborar als dels demés.

      Elimina
  2. Hola, Juli! M'alegra que t'haja arribat el llibre. Per damunt de qualsevol cosa, si tens temps em faria molta il·lusió que el llegires i que em donares algun consell. Si t'agrada, sí que estaria bé que el pogueres compartir amb els teus alumnes de l'any que ve (siga on siga. Jo ja em veig treballant a Gibraltar...). A vore si em faig amb el teu, que té bona pinta. Un abraçada.

    ResponElimina
  3. L'enhorabona, Juli! Estic segura que aquest també serà un gran èxit ;-) Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Manel, per descomptat que me'l llegiré, el teu llibre. Jo també em veig sinó a Gibraltar, a Cadis. Farem valencià en classes de vora 40 alumnes, amb un fum d'exempts de Valencià dins de classe... No vull ni pensar-ho.

    Teresa, gràcies! Has canviat l'adreça del blog?

    Salutacions!

    ResponElimina
  5. Encara no l'he canviada, però aviat canviaré el nom del blog i amb ell, l'adreça. Salut!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.