dissabte, 24 d’octubre del 2009

Caràcters dedica les pàgines centrals a Francesc Bodí


Ja tenim un altre número de Caràcters, el 49. I ausades que ha costat de fer... En aquesta ocasió les pàgines centrals li les dediquem al novel•lista valencià Francesc Bodí, autor de L’infidel, Havanera i El soroll de la resta, entre altres obres. Al meu parer, es tracta d'un dels autors més pulcres i interessants que tenim ara com ara al País Valencià. El dossier aplega articles de Toni Cucarella, Ximo Espinós, Maria Àngels Francés i Emili Morant i Llorca, en homenatge a l’escriptor d’Agres (Alacant). A més, el número inclou un article d’Alícia Toledo: «Baltasar Porcel, un gegant de la nostra cultura», una entrevista a Francesc Moll, de Pere Antoni Pons, a propòsit del 75è aniversari de l’editorial degana de les Illes, i un altre de Juli Peretó: «Collita darwinista de 2009».
Pere Rosselló Bover comenta la novel•la Una educació francesa, de Joan-Daniel Bezsonoff i Vicent Usó els llibres El terme de Manacor i Trenc d’alba, de l'enigmàtic Miquel Barceló. Per la seua part, Antoni Prats ha triat el poeta alemany Reiner Kunze.
Tota la revista és plena de ressenyes i articles dels col•laboradors habituals de la revista: Pere Calonge, Lluís Calvo, Adrià Chavarria, Xènia Dyakonova, Josep Antoni Fluixà, Joan Josep Isern, Isabel Clara Moll, Gustau Muñoz, Francesc Pérez i Moragón, Francesc Viadel...
Un número més. I el repte que s'albira en un horitzó ben pròxim: el número 50 de la revista, en la seua segona època. Poca broma, si tenim en compte la situació en què es troba la premsa en la nostra llengua, sobretot al País Valencià.

7 comentaris:

  1. Felicitats, tant per la revista, per la tria de Bodí, com per poder tirar endavant conforme tenim el País.
    Salut i Terra

    ResponElimina
  2. Compartisc la teua opinió quan dius que Francesc Bodí és un dels autors més pulcres i interessants que tenim ara per ara al País Valencià. Ara també t'he de dir que mai com ara hem tingut tants bons narradors al País Valencià i a més de la mateixa generació de Bodí, els quals comencen a entrar en una etapa de maduresa creativa que si no res l'esgarra donarà magnífics fruïts.
    Pel que ens dius aquest número de la revista, seguint amb la seua línia, estic segur que no tindrà cap desperdici.

    ResponElimina
  3. juli: enhorabona per la revista i per l'entusiasme que traspues.

    ResponElimina
  4. Francesc Bodí és un dels meus narradors preferits.
    Endavant amb "Caràcters"!

    ResponElimina
  5. I jo que he comprat aquesta vesprada a la llibreria de la Uni el número 48 sense adonar-me que era el de juny... en realitat, és igual, cal no caure en el fetitxisme de l'actualitat, com deia Borges :-) Per cert, t'ho dic ací perquè l'altre post ja comença a quedar avall: el poema de ton pare que poses és realment molt bo. L'he llegit abans de saber de qui era, i fins que no ho he vist he estat convençut que devia ser de Fonollosa, i això son palabras mayores.

    ResponElimina
  6. David, m'alegra que t'agrade el poema de mon pare. Jo també crec que està molt bé. Ja li diré de part teua.

    Quant a Caràcters, és veritat, és una evista que no s'ajusta estrictament a l'actualitat; dóna compte de les novetats, però amb voluntat de perdurabilitat. Gràcies per ser un lector de la revista. T'assegure que costa molt de fer.

    Salut!

    ResponElimina
  7. I ja t'ho vaig dir fa temps... Per a quan la versió digital penjada a la xarxa?
    De què depén?
    El coneixement i la comunicació, malauradament, encara no semblen gratuïts del tot.

    Com diu Francesc, gràcies per l'esforç.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.